Fedakârlar Hastalıksız Trakya ile İlgileniyor
Hastalıksız Trakya’da kurbanlar dikkat çekiyor
İstanbullular kurbanlarını hastalıksız Trakya’dan alıyor
KIRKLARELİ – Trakya’da yetiştirilen ve hastalıktan ari olduğu açıklanan kurbanlık hayvanlara ilgi büyük.
Temiz havası ve zengin florası ile beslenen ve 2010 yılından bu yana hastalıklardan arınmış olan Trakya’da kurbanlık hayvanlara büyük ilgi var. Özellikle Trakya’nın yanındaki mega kentte yaşayan vatandaşların mağdur olduğu adres Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ.
Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, doğal ortamda beslenen ve eti lezzetli olduğu için kurban kesmek isteyen vatandaşların Trakya’daki hayvanları tercih ettiğini belirtti. “Türkiye’nin hayvanı doğal ortamda beslendiği için eti de organik ortamda beslendiği için eti de çok lezzetli ve çok kaliteli. Kurban kesecek, bu işi ibadet için yapacak vatandaşlarımızı istiyoruz. Kırklareli’ne gelip rahat bir şekilde namazlarını kılabilmek için. Esasen bütün hayvanlarımız TÜRKVET sisteminde.” Burada keseceğiniz hayvanın eti, beslenme yönetmeliğine uygun şekilde üretilmiş hayvan eti olacaktır” dedi.
Coğrafi işaretli Kıvırcık koyunlarına da ilgi oldukça fazladır.
Coğrafi işaretli kıvırcık koyuna da ilgi olduğunu vurgulayan Aksoy, yurdun çeşitli bölgelerine yetiştirici gönderdiklerini anlattı.
Ülke genelinde kıvırcık koyun üretimini artıracaklarını ifade eden Aksoy, “İnşallah ülkemizde kıvırcık koyun üretimi artacak. Kırklareli’nde 70 bine yakın kıvırcık koyun var.”
Aksoy, Kırklareli’yi kaliteli et konusunda marka şehir haline getirmek için çalıştıklarını söyledi. Kırklareli’nde meraların keyifli olması sayesinde hayvan sayısının arttığına dikkati çeken Aksoy, kurbanlık fiyatları pazarın belirlediğini söyledi.